6 نکته برای غلبه بر استرس و قدم برداشتن در مسیر سلامتی

استرس

کارآفرین بودن حتی در بهترین شرایط نیز می تواند موقعیتی پر از تنش و استرس باشد. حالا شیوع جهانی یک بیماری واگیردار و بی ثباتی اقتصادی را نیز به این ترکیب اضافه کنید.

عدم ثبات چیزی نیست که خودمان را برایش آماده کرده باشیم. نمی دانیم آینده چه برایمان رقم خواهد زد، و ذهنمان برحسب عادت بدترین حالت ممکن را تصور می کند.

اگر شما درچنین شرایطی قرار دارید، یادتان باشد که تنها نیستید و همه ی ما با چنین معضلاتی دست و پنجه نرم می کنیم. همیشه متودهایی برای کاهش استرس و بالابردن تندرستی و سلامتی وجود دارند.

دراین مقاله، 6 نکته در حوزه مدیریت استرس و تنش ها و افزایش میزان تندرستی و سلامت در این روزها را بررسی می کنیم.

  • روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.
  • کارهایتان را منظم کنید.
  • بین زندگی و کار تعادل ایجاد کنید.
  • متفکر باشید.
  • در اجتماع حضور‍‍‍‍‍‍ بیدا کنید.
  • چیزهای جدید یاد بگیرید.

 

1. روی نقاط قوت خود تمرکز کنید

ما ذهنمان را عادت داده ایم که همیشه انتظار بدترین چیزها را بکشد، حال برای مهار این عادت مخرب باید روی کارهایی تمرکز کنید که خوب پیش می‌روند. چطور می‌توانید آن نقاط قوت را با موقعیت فعلی خود تطبیق دهید؟ حل مشکلات یکی از عوامل کلیدی در مدیریت استرس است.

به خودتان اعتماد به نفس لازم برای حل مشکلات و از قبل برنامه ریزی کردن با درنظر گرفتن شرح مختصری از نقاط قوت کسب و کارتان را بدهید. انجام این تمرین کافی است تا به خودتان یادآوری کنید که یک حق انتخاب دارید: این که ذهنتان را با نتایج و پیامدهای بد مشغول کنید یا هرکاری که در توانتان هست انجام بدهید تا مطمان شوید کسب و کارتان در مسیر پیشرفت و ترقی است.

فرض کنیم یک کسب و کار خرده فروشی دارید و متوجه می‌شوید که میزان حفظ مشتری در ماه های اولیه ی سال ۲۰۲۰ روند افزایشی داشته است. فکر می‌کنید علت چیست؟ شاید این اتفاق در پی خدمات رسانی خوب کارکنان شما به مشتریان رخ داده، یا به خاطر کیفیت بالا و ماندگاری محصولاتتان بوده است.

انتقادات مثبت و میزان مشارکت مشتری در شبکه های اجتماعی را به دقت بررسی کنید تا بفهمید بخش مورد علاقه ی مشتری در کسب و کار شما چیست. سپس فکر کنید که چگونه می‌توانید نهایت استفاده را از آن نقاط قوت در این موقعیت منحصر به فرد ببرید.

به عنوان مثال، ممکن است مشتریان شما خدماتی که به آنها ارائه می‌دهید را تحسین برانگیز بدانند. پس چرا اطلاعاتی را درمورد محصول خود در شبکه های اجتماعی منتشر نمی‌کنید و از کارکنان خود نمی‌خواهید دیدگاه هایشان را به اشتراک بگذارند؟ از این طریق با حضور مداوم در زندگی مشتریان می‌توانید آنها را نسبت به خود وفادار سازید.

اگر محصولاتتان در مشتری اشتیاق فراوانی ایجاد کرده، احتمالا زمان آن رسیده که کسب و کار خود را به صورت آنلاین پیش ببرید البته اگر قبلا این کار را انجام نداده اید. مطمان باشید که با فروش محصول از طریق کانال های متعدد می‌توانید میزان فروش بالاتری داشته باشید.

لازمه ی مدیریت استرس و تنش ها این است که تمرکزتان را روی چیزهایی بذارید که می‌توانید کنترل کنید و اموری که کنترلشان از دست شما خارج است را رها کنید (مثل شیوع بی سابقه ی یک بیماری در سطح جهان). شما قادر به پیش بینی اتفاقاتی که در یک ماه آینده رخ خواهند داد نیستید، اما می‌توانید تشخیص بدهید که چه کارهایی در کسب و کارتان درست پیش می روند و تصمیم بگیرید که قدم بعدی تان چه باشد.

2. کارهایتان را منظم کنید

در شرایط کنونی بسته شدن مغازه ها و فروشگاه ها اتفاقی قابل پیش بینی است. بنابراین، کسب و کارها تمرکز خود را روی فروش آنلاین و رسیدگی به کارهای بزرگتر و زمان‌بر در بخش فروش و انبار کالا گذاشته اند.

دراینجا روش هایی گفته شده و کسب و کارها می توانند از طریق این روش ها توجه خود را به سمت نظم دهی به فروشگاهشان معطوف کنند:

  • شمارش دوره ای کالاهای موجود در انبار
  • دسته بندی و ساماندهی مجدد کالاها در بخش فروش و در داخل انبار
  • از پیش تعیین کردن کانال های فراگیر برنامه ی ارجاع

3. بین زندگی و کارتان تعادل ایجاد کنید

باوجود طرح فاصله گذاری اجتماعی و محدودیت های موجود در رفت و آمدها، پیدا کردن مرز میان کار و زندگی شخصی از همیشه دشوارتر است.

مهم تر از آن، با وجود کمبود ساعت کاری معمول و افزایش بی ثباتی نمی‌توان جلوی احساس نیاز به انجام کار بیشتر را گرفت (حسی که باعث می‌شود زمانی که باید استراحت کنید نیز نگران کار باشید.)

اما همه ی این ها باید در جایی متوقف شوند. مجله ی بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی در سال ۲۰۱۸ مطالعاتی انجام داده است که نشان می دهد اگر در زمان استراحت مشغول به کار شوید یا کارهایتان را انجام دهید در فرآیند ریکاوری که لازم است در سطح بالایی انجام شود اختلال ایجاد خواهد شد.

روش هایی وجود دارند که می توانید با موفقیت زندگی و کارتان را از هم جدا کنید. این روش ها عبارتند از :

  • به اندازه ی کافی ورزش کنید. ممکن است باشگاه های ورزشی بسته باشند اما سعی کنید از خانه بیرون رفته و بدوید یا در داخل منزل تمرینات ورزشی انجام دهید.
  • روزانه ۱۵ دقیقه مدیتیشن انجام بدهید. این کار تاثیر ‌بسیاری در مدیریت استرس دارد. برای شروع نرم افزارهایی مثل Headspace یا Calm را دانلود کنید و مدیتیشن را انجام بدهید.
  • یک سرگرمی جدید برای خودتان پیدا کنید یا از سرگرمی های قدیمی خود استفاده کنید. اختصاص دادن روزانه یک یا دو ساعت به این کار راه فرار جدیدی را پیش روی شما می گذارد که از طریق آن به آرامش می رسید.

در این برهه‌ی حساس و بی سابقه ی تاریخی، دورنگهداشتن ذهن از دغدغه ها و جداکردن کار و زندگی شخصی امری دشوار است. با این وجود، با استراحت کردن و صرف زمان برای ریکاوری خود، برای داشتن ذهنی آرام، تصمیم گیری درست و عملکرد بهتر در زمان نیاز آمادگی خواهید داشت.استرس

4. متفکر باشید

در مواقع بحران، داشتن استرس یک واکنش کاملا طبیعی است. استرس می‌تواند به ما انگیزه بدهد، ما را برای نشان دادن بهترین عملکردمان در مواقع نیاز ترغیب کند، اما استرس بیش از حد به هیچ عنوان چیز خوبی نیست.

ترشح بیش از اندازه ی کورتیسول (هورمون استرس) باعث تضعیف سیستم ایمنی شما می‌گردد. اضطراب و دلشوره باعث تحلیل رفتن نیروی جسم و ذهن شما می‌شود و درطولانی مدت عواقبی برای سلامتی شما خواهد داشت.

متاسفانه، استرس و اضطراب موجودات سرکشی هستند که رام کردنشان کار دشواری است، به ویژه برای کارآفرینان. اصلا به اندازه‌ی گفتن جمله “استرس نداشته باش” به خودتان آسان نیست. این حرف می‌تواند نتیجه ی معکوس داشته باشد و منجر به خشمی خود محور گردد.

اگر می‌خواهید به معنای واقعی کلمه با استرس تان دست و پنجه نرم کنید باید به خودارزیابی و مهربان بودن با خویشتن عادت کنید. کار سختی نیست، اما به تفکر و تأمل زیادی نیاز دارد.

استرس، وحشت و اضطراب اجازه نمی‌دهند ما به صورت واضح در مورد موقعیتی که در آن قرار داریم فکر کنیم. به همین خاطر است که اغلب در هنگام مواجه با خطر کارهای غیرمنطقی از ما سر می‌زند (مثل احتکار دستمال توالت).

روانپزشک جودسن آی. بریور می گوید: “برای نفوذ کردن در ذهنمان و شکستن چرخه ی اضطراب، لازم است نسبت به ۲ موضوع آگاهی داشته باشیم: یک این که دچار حس وحشت و اضطراب شده ایم و دوم این که نتیجه ی این وحشت و اضطراب چیست؟”

آیا دلهره و نگرانی در مورد آینده ی کسب و کارتان باعث می‌شود بی خوابی به سراغتان بیاید و کارایی تان را در طول روز از دست بدهید؟

اگر اینطور است پس اضطراب کمکی به شما نمی‌کند. در چنین لحظاتی، به جای اضطراب داشتن به این فکر کنید که برای تضمین طول عمر کسب و کارتان چه کارهایی می‌توانید انجام دهید و به چیزهایی فکر کنید که تحت کنترل شما هستند.

افکار مثبت هزاران بار بیشتر از افکار منفی برای ذهن شما ارزشمند هستند، بنابراین اشتیاق ذهن بیشتر به سمت پرورش عادت های مثبت است. هرچه افکار مثبت و ارزشمند بیشتری را جایگزین افکار فاجعه بار و منفی کنید، ذهن شما راحت تر استرس و اضطراب را مدیریت می کند.

5. چیزهای جدید یاد بگیرید

ممکن است این روزها بیشتر از گذشته وقت آزاد داشته باشید. برای یک کارآفرین با برنامه‌ی کاری شلوغ  و معمولی، این موضوع می تواند استرس آور باشد یا این حس را ایجاد کند که به اندازه ی کافی کار نمی کند.

برای سرکوب کردن هرگونه  احساس دلهره و نگرانی که در شما شکل می‌گیرد، سعی کنید از این زمان اضافی در جهت بهتر کردن خودتان از طریق روش هایی که منجر به پیشرفت شما و کسب و کارتان می‌شوند استفاده کنید. یادگیری مهارت های جدید احساس موفقیت به شما می‌دهد و  باعث می‌شود در زمان استرس انگیزه زندگی کردن داشته باشید.

برخی از مهارت هایی که در این دوران می‌توانید یاد بگیرید عبارتند از:

  • تجارت الکترونیک: روش هایی وجود دارند که امتحانشان را پس داده اند و شما به‌وسیله ی این روش ها می‌توانید میزان فروشتان را از طریق فروشگاه آنلاین خود بالا ببرید. برای خرده فروشانی که با تجارت الکترونیک آشنا نیستند یادگیری این نکات درجهت داشتن تبادلات آنلاین بیشتر روش بسیار خوبی برای عادت کردن به فروش آنلاین موفق است.
  • بازاریابی شبکه های اجتماعی: احتمالا با شبکه های اجتماعی آشنایی ندارید یا به دنبال راهی هستید تا بتوانید فعالیتتان در فیسبوک، اینستاگرام، و دیگر کانال ها را افزایش دهید. با استفاده از راهنمای بازاریابی شبکه های اجتماعی مزایای هر پلتفرم و طریقه ی استفاده ی موثر از آنها را یاد بگیرید.
  • بازاریابی بصری: یاد بگیرید چطور محصولاتتان را در معرض نمایش قرار دهید که مشتری را به خرید آن وسوسه کند و وقتی فروشگاهتان بازگشایی شد مردم برای خرید محصول شما صف بکشند.

6. دراجتماع حضور پیدا کنید

نکته ی مثبتی که وجود دارد این است که همه ی ما با هم در موقعیت کنونی قرار گرفته ایم. کسب و کارهای بزرگ و کوچک درسراسر جهان با چالش های یکسانی رو به رو شده اند و همه با هم برای پیدا کردن یک راه حل تلاش می‌کنند. درخواست کمک از آدم هایی که دقیقا همان مشکلات ما را دارند به کم کردن استرس مان کمک بسیاری می کند. همین اتفاق زمانی که به دیگران کمک می‌کنیم نیز رخ می‌دهد.

سایمون رینولدز مدیرعامل و مشاور کسب و کار درجایی می‌نویسد “یکی از موثرترین تکنیک هایی که می‌توانید برای کاهش استرس به کار ببندید این است که تمام حواستان را معطوف خود نکنید. وقتی که زمانی را به کمک به دیگران اختصاص می‌دهید بدیهی است که وقت کمتری برای فکر کردن به مشکلاتتان خواهید داشت.”

اکنون وقت آن است که با همکاران خود یعنی افرادی که مثل شما صاحب کسب و کاری هستند یک اجتماع را تشکیل بدهید و به افراد این اجتماع کمک کنید. کافی شاپ سپتامبر واقع در شهر مونترال نیاز اجتماع خود را پیدا کرده است، نیاز به دسترسی به قهوه و مواد اولیه ی تازه. بنابراین با تأمین کنندگان محلی همکاری کردند و کافی شاپ های خود را به محلی راحت برای فروش قهوه ی بیرون بر تبدیل کردند. در این روش، آنها به تأمین کنندگان فضای مورد نیاز بیشتری برای فروش محصول و به مردم امکان دسترسی به مواد اولیه بدون حضور در سوپرمارکت های پر از جمعیت را می‌دهند.

استرس

 روی چیزهایی متمرکز شوید که می‌توانید کنترل کنید

در تمام این 6 نکته برای مدیریت استرس یک مورد مشترک وجود دارد که به شما گوشزد می‌شود: اینکه روی چیزهایی که می‌توانید کنترل کنید تمرکز داشته باشید.

دنیا به خاطر بیماری کووید ۱۹ به سرعت درحال تغییر است. دولت ها تقریبا هر روز مقررات جدیدی برای صاحبان کسب وکارها و شهروندان وضع می کنند، و پیش رفتن با چنین شرایطی دشوار به نظر می آید، الخصوص با درنظر گرفتن خطرات ممکن.

فقط فراموش نکنید که همه ی ما در یک قایق نشسته ایم. ما تنها نیستیم. با دیگر صاحبان کسب و کار صحبت کنید، به نیازهای جدید مشتریانتان و چگونگی رفع آنها فکر کنید و درعین حال نیز خود را با نوآوری هایی که دولت محلی برای شکست کووید ۱۹ درنظر دارد وفق دهید.

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous Post
کودکان

کودکان و تاثیر اپلیکیشن ها بر خلاقیت و آموزش آنها

Next Post
فیلم درمانی

معجزه ی فیلم درمانی

Related Posts