برگزاری یک رویداد جذاب و موثر، درست مثل هر کار دیگری، بدون داشتن اسپانسر امکانپذیر نیست. اگر از منبع مالی کافی برخوردار نباشید، ممکن است نتوانید نتیجه دلخواه را از رویداد موردنظر بگیرید. تامین تمام هزینهها از طریق شرکتکنندگان به هیچ وجه ایده خوبی نیست؛ چراکه باعث میشود بسیاری از مخاطبان خود را از دست بدهید.
با این تفاسیر، میتوان گفت یکی از فاکتورهای اصلی برگزاری هر رویدادی، جذب اسپانسر و حامی مالی است.
برای این کار، شما باید بتوانید فرد یا افراد موردنظر را مجاب کنید و به نوعی اعتماد آنها را جلب کنید که تامین هزینههای مالی رویداد شما را به عهده بگیرند. درصورتی که بتوانید این کار را به خوبی انجام دهید، تجربه خوبی برای شرکتکنندگان رقم خواهید زد. همین موضوع باعث جذب مخاطبان و حتی اسپانسرهای بیشتر میشود.
در این مقاله، نکاتی گفته میشود که به شما در جذب اسپانسر برای رویدادتان کمک خواهد کرد؛ پس با ما همراه باشید.
انتخاب مناسبترین افراد
اولین قدم برای جذب اسپانسر، پیداکردن افراد مناسب است. بهترین گزینه را باید از میان افراد شاغل در حوزه فعالیت خود انتخاب کنید. انتخاب افراد متخصص، خیلی بیشتر از افرادی که در تمام صنایع فعالیت دارند به شما کمک خواهد کرد.
تحقیقات کافی انجام دهید. شرکت یا فردی را انتخاب کنید که با اهداف و ارزشهای شما و شرکتتان همسو باشند. علاوه بر این، شخصیت اسپانسر نیز در کار شما تاثیر دارد. ممکن است هدفی که آنها درنظر دارند به هیچ وجه با اهداف شما سازگار نباشد. این موضوع میتواند مشکلاتی جدی برای شما در آینده رقم بزند.
جمعآوری دادهها
طبیعی است که فردی که قصد دارد از رویداد ما حمایت مالی کند انتظار دریافت سود و بازگشت سرمایه داشته باشد. با جمعآوری دادههایی که از رویدادهای قبلی خود یا رویدادهای مشابه بهدست آورده اید، میتوانید به اسپانسر موردنظر ثابت کنید که رویداد شما ارزش سرمایهگذاری را دارد و ضرری متوجه آنها نخواهد بود.
نکته مهم در این زمینه این است که بدانید دقیقا به چه اطلاعاتی نیاز دارید.
چیزی که معمولا اسپانسرها میخواهند بدانند میزان موفقیت و تاثیرگذاری رویداد شما است؛ این که تا چه حد توانستهاید از طریق برگزاری رویداد جذب مخاطب و البته کسب درآمد کنید. جمعآوری دادهها باید به گونهای باشد که اسپانسرها مشتاق همکاری با شما شوند.
برقراری ارتباط
پس از انتخاب فرد موردنظر، میتوانید با استفاده از ایمیل یا برقراری ارتباط از طریق شبکههای اجتماعی، کار خود را شروع کنید. البته تماس تلفنی، ایمیل یا روشهای دیگر بیشتر در حد پیشنهاد هستند. اگر فکر میکنید حضوری بهتر میتوانید فرد را قانع کنید پس شخصا به ملاقاتشان بروید.
در صورتی که روشهای غیرحضوری را انتخاب میکنید، حد ومرزها ر ا رعایت کنید و با پیامدادن زیاد و تماسهای پی در پی برای فرد ایجاد مزاحمت نکنید.
ارائه و توضیح در مورد موضوع و هدف رویداد
پس از انتخاب اسپانسر موردنظر و جمعآوری اطلاعات موردنیاز، باید خودتان را برای پرزنت این اطلاعات آماده کنید. درواقع اسپانسری که برای او درخواست همکاری ارسال میکنید، احتمالا شما را به یک جلسه برای آشنایی و توضیحات بیشتر دعوت خواهد کرد.
اهداف و سوابق خود را به صورت واضح بیان کنید تا اسپانسر موردنظرتان بداند شما در گذشته چه فعالیتهایی انجام دادهاید و در حال حاضر چه هدفی از برگزاری رویداد دارید.
تقویت رابطه پس از رویداد
اگر فکر میکنید اسپانسر خود را درست انتخاب کردهاید و از کار با او راضی هستید، پس چرا به ارتباط خود ادامه نمیدهید؟ درواقع میتوانید به صورت طولانی مدت با این فرد همکاری کنید و برای رویدادهای آینده نیز از او کمک بگیرید.
نکتهای برای جمع بندی
این نکته را درنظر داشته باشید که نباید تنها هدفتان از برگزاری یک رویداد کسب درآمد باشد. درعوض اگر بیشتر از مسائل مالی به کیفیت رویداد خود توجه کنید، به مرور زمان درآمد قابل قبولی نیز کسب خواهید کرد.