برد برد مفهومی است که این روزها بیشتر افراد به دنبال آن در روابط خود هستند. آیا در کسب و کار هم می توان به همچین رابطه ای رسید؟ پس با من همراه باشید.
چرا نگرش برد برد انقدر مهم است؟ بیشتر ما در زندگی و تجارت برای اینکه نشان دهیم در کاری بهتر هستیم در چارچوب رقابت و مقایسه قرار میگیریم. این خود موجب احساس تحت فشار بودن از سوی دیگران می شود. مطمئناً ، پیروزی می تواند اثبات کند که در کارهایی که انجام می دهیم خوب یا حتی بهترین هستیم. اما برای پیروزی معنادار و ماندگار ، باید شخصیت داشته باشیم.
اصل هر رابطه تجاری ادامه دار بودن آن و نفع بردن طرفین است. هنگامی که یک فروشنده پول خود را می گیرد و دیگر به مشتری کاری ندارد موقعیت چندان مناسبی را کسب نمی کند.
اما فروشنده هایی هم هستند که با نگرش برد برد دریافت سفارش را فقط شروعی برای شناخت بیشتر مشتری می دانند و در آینده سفارشات بیشتری را دریافت می کنند.
-
تفکر برد برد:
یعنی هر دو نفر برنده می شوند. قراردادها برای هر دو طرف مفید و رضایت بخش است. به عنوان مثال ، شما مدیر پروژه ارائه دهنده راه حل هستید و برای ارائه آن با مشتری ارتباط برقرار می کنید، تاکتیک های برد برد به شما کمک می کند تا بیشتر مزایایی را کسب کنید که در آن مزایای شما و مشتری خواهد بود.
بطورکل برد برد راه حلی است که منابع محدود را برای توسعه و توانمند سازی طرفین به کار می گیرد. مطلقا شخصیت پایه و اساس هر پیروزی است. افراد و سازمانهایی که نگرش “برد-برد” دارند سه ویژگی اساسی دارند …
- صداقت: پایبندی به احساسات ، ارزش ها و تعهدات واقعی آنها
- بلوغ: عقاید و احساسات خود را با شجاعت و توجه به عقاید و احساسات دیگران بیان می کنند
- ذهنیت فراوانی: اعتقاد بر این است که برای همه چیز فراوانی وجود دارد.
با نگرش برد برد ما می توانیم شخصیتی غنی داشته باشیم و برنده های واقعی باشیم که برای دستیابی به راه حل ها وموفقیت های متقابل با دیگران همکاری می کنیم. بطوریکه اگر در شرایطی قرار بگیریم که نتوانیم به یک “برد-برد” دست پیدا کنیم، از صداقت ، بلوغ و اعتقاد به نفس برخوردار باشیم
-
تفکر برد باخت:
یعنی یکی ببازد و دیگری برنده شود. این افراد تمایل دارند که از موقعیت ، قدرت ، اعتبار و شخصیت برای رسیدن به نفع خود استفاده کنند. باعث می شود انرژی و منابع دو طرف صرف نابودی یکدیگر شود.
-
تفکر باخت برد:
هنگامی که من می بازم و شما پیروز خواهید شد. این افراد از توانایی خود برای رضایت و تسویه حساب استفاده می کنند ، به علاوه از تحسین و پذیرش قدرت می گیرند.
-
تفکر باخت باخت:
هر دو نفر ضرر می کنند. این اتفاق زمانی می افتد که دو نفر از افراد برد باخت با هم تعامل داشته باشند. به عنوان مثال ، شما شخصیتی قوی دارید که با یک شخص ارشد محبوب دیگر در سازمان در حال نهایی کردن راه حل برای مشتری است ، ممکن است در این شرایط ضرر ببینید. یکی از شما باید در سطح پایین باشد تا وضعیت برد برد یا برد باخت را ایجاد کند.
-
تفکر برد:
باختن برای این افراد اهمیت ندارد و به آنچه که می خواهند می رسند.
-
تفکر برد برد یا هیچ
اگر نمی توانید سودمندی متقابل را ایجاد کنید، هیچ معامله ای انجام ندهید.
چرا برد برد مهم است؟
سایر نگرش هایی را که بیان کردیم مانند: باخت باخت، برد باخت و باخت برد در اصل یکی از طرفین با قدرت و نفوذ را می طلبد تا به موقعیت یا شخص متقابل فشار بیاورد اما در برد برد هر دو طرف در تعاملات بر مزایای نفر متقابل تمرکز می کنند. این امر مستلزم داشتن طرز تفکر مثبت در هر دو طرف است.
معاملات “برد-برد” یا عدم توافق ، به جای معاملات “برد-باخت” یا “باخت-باخت” ، بهترین راه ها برای موثر بودن در زندگی ، کار و روابط ارزشمند ما هستند. نگرش برد برد در نهایت این امکان را به شما می دهد تا هر دو نفر بطور مساوی تعامل داشته باشند.
4 روش برای تسلط بر تعاملات برد برد:
- باید بدانید که این تعامل به توجه و شهامت زیاد بستگی دارد.
- اعتقاد داشته باشید که چیزهای زیادی برای دستیابی وجود دارد و ثروت به جای کامیابی نیاز به حضور و تمرین ذهنی دارد.
- خودتان را با نتایج هماهنگ کنید نه تکنیک یا بر روی مشکلات تمرکز کنید نه خود افراد.
- از همه مهمتر اینکه وضعیت برد برد را نمی توان در رقابت حفظ کرد. اگر می خواهید این وضعیت را داشته باشید باید اهداف و استاندارد ها را با هم تطبیق دهید.
موفقیت در فروش
در عصر کنونی که بازارها بسیار رقابتی شده، مدیران بازرگانی که وارد این رقابت جهانی می شوند باید فروشنده های حرفه ای را که در اصول و فنون فروش مهارت دارند را استخدام کنند.
یک فروشنده خوب می تواند هر چیز را بفروشد زیرا توانایی برانگیختن مشتریان و دانش آن را دارد.
منابع: