فرض کنید به یک مهمانی مهم دعوت شدهاید، در این صورت اولین چیزی که به آن فکر میکنید چیست؟ اولین چیزی که فکر شما را به خود مشغول میکند و شما را با چالش رو به رو میسازد. شاید به چیزی که قرار است هدیه بدهید فکر میکنید، یا شاید به افرادی که به این مهمانی دعوت شدهاند میاندیشید و یا شاید به این فکر میکنید که چه لباسی بپوشید که در عین تمیز و نو بودن، شیک باشد و زیبا به نظر برسد.
درگیریهای ذهنی شما زمانی به اوج خود میرسد که میخواهید از همان لباسهای قبلی خود استفاده کنید و لباس جدیدی نخرید تا به اصطلاح یک مهمانی ساده کلی خرج روی دستتان نگذارد. چگونه لباس ست کنیم یا ست کردن لباس مسئلهای است که قصد داریم به آن اشاره کنیم.
میخواهید از لباسهایی که دارید حداکثر استفاده را نمایید و با یک ترکیب و ست جدید از آنها، لباس جدیدی و نویی پدید آورید که نشان دهنده ذوق و سلیقه شما باشد و شما را به عنوان یک فرد خوش پوش و خوش تیپ معرفی نماید. ما در این نوشتار قصد داریم پاسخ سوال “چگونه لباس ست کنیم” را بازگو مینماییم و از این طریق راهنمای عمل کسانی باشیم که لباس دارند اما نمیدانند چطور و با چه ترکیبی آنها را بپوشند تا هم زیبا به نظر برسند و هم شیک و با کلاس.
از جمله مواردی که می توانند پاسخی برای سوال چگونه لباس ست کنیم باشند عبارتند از:
نقش رنگ در ست کردن لباس
همانطور که میدانید رنگها به دو دسته رنگهای اولیه و رنگهای ثانویه تقسیم میشوند. رنگهای زرد، قرمز و آبی رنگهای اولیه هستند که رنگهای ثانویه از ترکیب آنها به دست میآیند. به عنوان مثال رنگ نارنجی از ترکیب دو رنگ زرد و قرمز، رنگ بنفش از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی و رنگ سبز از ترکیب دو رنگ زرد و آبی به دست میآید. البته رنگهای درجه سومی هم وجود دارند که آنها نیز از ترکیب رنگهای اولیه با رنگهای ثانویه به دست میآیند.
از رنگهای درجه سوم میتوان به رنگهای آبی فیروزهای که از ترکیب رنگ آبی و رنگ سبز و رنگ لیمویی که از ترکیب رنگ سبز و رنگ زرد به دست آمده است، اشاره کرد.
در دایره رنگ به رنگهای زرد و قرمز رنگ گرم و به رنگ آبی رنگ سرد گفته میشود. نحوه تشکیل دایره رنگ هم به این شکل است که رنگهایی که از ترکیب رنگهای اولیه به دست میآیند، بسته به این که به کدام یک از این رنگها نزدیکتر باشند، در کنار آن و یا نزدیک به آن قرار میگیرند و به این ترتیب دایره رنگ را تشکیل میدهند. حال با در نظر گرفتن توضیحات فوق، زمانی که میخواهید لباس خود را ست نمایید بهتر است اصول کلی زیر را در نظر بگیرید:
اصول کلی برای ست کردن لباس
- چنانچه در هنگام ست کردن لباس از ترکیب رنگهای اولیه و ثانویهای استفاده نمایید که در دایره رنگ در کنار هم قرار گرفتهاند، باید این نکته را در نظر بگیرید که این رنگها با آنکه قابلیت همخوانی دارند ولی چون نور همدیگر را به شدت کاهش میدهند نمیتوانند از لحاظ بصری چندان چشمگیر باشند.
- رنگهای مکمل، رنگهایی که در دایره رنگ رو به روی یکدیگر قرار گرفتهاند، همچون رنگ بنفش که با رنگ زرد مکمل است، چنانچه در ست کردن لباس مورد استفاده قرار بگیرند، چون همدیگر را کامل مینمایند، جلوه یکدیگر را قوت بخشیده و تاثیر رنگها را بیشتر میکنند.
- در لباسهایی که از ترکیب چند رنگ مختلف طراحی و دوخته شدهاند، هنگام ست کردن، هماهنگ سازی باید با رنگی که بیشتر از سایر رنگها در لباس به کار رفته است، انجام بگیرد.
حال که با اصول کلی ست کردن لباس آشنا شدید، ممکن است از خود بپرسید: چگونه میشود جایگاه رنگها را دایره رنگ به حافظه سپرد تا بتوان در هنگام ست کردن لباس از آن استفاده کرد؟ پاسخ کاملاً واضح است: نیازی نیست جایگاه تمامی رنگها را در دایره رنگ به حافظه بسپارید، چون بیشمار رنگ وجود دارد و به حافظه سپردن جایگاه تک تک آنها منطقی و عقلایی نیست. پس راه چاره چیست؟
راه چاره این است که رنگهای اصلی و پرکاربرد را بشناسید و نحوه ترکیب آنها با سایر رنگها را به حافظه بسپارید. به همین راحتی به عنوان مثال:
چگونه با رنگهای سیاه و سفید لباس ست کنیم
رنگهای سیاه و سفید در کنار هر رنگی به کار میروند و با تمامی رنگها هماهنگی دارند. مناسب هر مهمانی و هر مجلسی اَعَم از مجلس عروسی، مجلس ختم، مهمانیهای خانوادگی و غیره هستند. سفید به سایر رنگها جلوه بیشتری میدهد و در عوض سیاه تندی و تیزی رنگها را از آنها میگیرد.
رنگ قرمز
میتواند در کنار رنگهای سفید، مشکی، نارنجی، بنفش، قرمز و سبز به کار رود. چنانچه قرار است در کنار رنگهای زرد و یا آبی قرار بگیرد، بهتر است زرد به سمت نارنجی و آبی به سمت بنفش که در آنها رنگ قرمز به کار رفته است، متمایل شده باشد.
رنگ آبی
میتواند در کنار رنگهای سفید، مشکی، سبز، آبی، بنفش، نارنجی و گلبهی قرار بگیرد. نباید با رنگهای قرمز و زرد ست شود. رنگ مکملش، نارنجی را تشدید میکند. اگر قرار است با رنگ قرمز و یا زرد ست شود، بهتر است قرمز متمایل به بنفش و زرد متمایل به سبز باشد.
رنگ قهوهای و رنگ زرد
رنگ قهوهای همان رنگ نارنجی با شدت نور کم است که میتواند میتواند در کنار رنگهای قرمز با تن های تیره همچون رنگ زرشکی، آبی روشن، مشکی، سبز ارتشی که تن خاکستریِ رنگ سبز است، کرم، صورتی، زرد و قهوهای قرار بگیرد.
رنگ زرد میتواند در کنار آبی کاربنی، بنفش، سبز، مشکی، سفید، زرد و نارنجی قرار بگیرد. از آنجایی که رنگ تند و آتشینی است، نیاز به دقت زیادی برای ست کردن دارد. چنانچه در کنار مکمل خود یعنی رنگ بنفش به کار رود، نیاز به دقت زیادی دارد. این دو رنگ باید از لحاظ میزان درخشش با هم برابر باشند تا از لحاظ بصری تاثیر نامطلوبی نداشته و زیباتر جلوه نمایند.
چگونه با رنگ سبز و رنگ بنفش لباس ست کنیم
رنگ سبز میتواند در کنار رنگهای زرد، سیاه، سفید، طوسی، قرمز، سبز و آبی قرار بگیرد. سایر ترکیبات رنگ سبز همچون رنگ زیتونی، رنگ زمردی و رنگ خاکی نیز قابلیت ست شدن با رنگهای فوق را دارند. اگر در کنار مکمل خود یعنی رنگ قرمز قرار بگیرد، ترکیب فوق العادهای به وجود میآورد. هرگز نباید آن را با نارنجی و یا بنفش ست کرد، مگر آنکه نارنجی متمایل به زرد و بنفش متمایل به آبی باشد.
رنگ بنفش میتواند در کنار رنگهای سفید، سیاه، زرد، آبی کمرنگ، بنفش و قرمز قرار بگیرد. هر رنگی از طیفهای رنگ آبی و قرمز میتواند برای ست کردن لباس با آن مناسب باشد. استفاده از سایههای تیرهتر رنگ بنفش کار را برای شما آسانتر خواهد کرد. در هنگام استفاده از مکمل آن، یعنی رنگ زرد باید رنگ زرد ملایم را در کنار رنگ بنفش ملایم به کار برد و رنگ زرد تند را در کنار رنگ بنفش تند.
رنگ نارنجی
میتواند در کنار رنگهای سفید، سیاه، زرد، آبی، قرمز، قهوهای و نارنجی قرار بگیرد. استفاده از سایههای روشنتر و تیرهتر این رنگ در هنگام ست لباس بیشتر توصیه میشود.
مثالهای کاربردی برای ست کردن لباس
در زیر به منظور آشنایی شما با نحوه ست کردن لباس به بیان چند مثال کاربردی بسنده میکنیم:
- اگر شلوار خاکستری دارید، آن را با پیراهن سفید و یا ژاکت آبی ست کنید.
- روسری صورتی خود را با مانتوی سفید و یا آبی فیروزهای ترکیب کنید.
- بلوز زرشکی خود را با شلوار سفید و یا مشکی ست کنید.
- لباس مجلسی بادمجانی خود را با کفش مجلسی طلایی رنگ ست کنید.
- بلوز قرمز را با دامن مشکی ست نمایید که ترکیب بسیار زیبایی ایجاد مینماید.
- کت و شلوار مشکی خود را با کفش قهوهای روشن و کت و شلوار طوسی خود را با کفش مشکی ست کنید.
نکات پایانی در مورد نحوه ست کردن لباس
حال که با اصول کلی نحوه ست کردن لباس و نیز با رنگها و مکملهای آنها آشنا شدید، بهتر است نکات زیر را در مورد نحوه ست کردن لباسها در نظر بگیرید تا ترکیب زیبا و هماهنگی را به وجود آورید:
نکاتی درمورد انتخاب رنگ برای ست کردن لباس
- سعی کنید رنگهای سرد را با هم و رنگهای گرم را با هم ست نمایید. رنگهای سرد رنگهای آرامبخش و رنگهای گرم، رنگهایی هستند که باعث تقویت روحیه شما میشوند.
- در هنگام ست کردن لباس از سه رنگ مشابه استفاده نکنید.
- سعی کنید در لباسی که برای بیرون رفتن انتخاب میکنید، بیش از سه رنگ وجود نداشته باشد و کمرنگ نیز نباشد.
- لباسهایی را انتخاب کنید که در آن هم رنگی از رنگهای اولیه، هم رنگی از رنگهای ثانویه و هم رنگی از رنگهای سومین به کار رفته باشد. بهتر است ترکیب آنها هم به این صورت باشد که رنگ اولیه بیشترین رنگ از رنگهای لباس را به خود اختصاص دهد و رنگ ثانویه نیز کمترین مقدار از آن را.
- استفاده از رنگهای تیره همچون سیاه، قهوهای و غیره شما را لاغرتر و کوچکتر از آنی که هستید، نشان خواهد داد. برعکس استفاده از رنگهای روشن شما را چاقتر و بزرگتر نشان خواهد داد.
- اگر طوری لباس بپوشید که قسمت بالاتنه آن با قسمت پایین تنه آن همرنگ باشد، شما لاغرتر نشان داده خواهید شد.
- اگر طوری لباس بپوشید که قسمت بالاتنه آن با قسمت پایین تنه آن همرنگ نباشد، شما قد بلندتر به نظر خواهید رسید.
نکاتی در مورد ست کردن لباس متناسب با قد و وزن
- سعی کنید از پارچههایی که دارای طرحهای مختلفی هستند در کنار هم استفاده ننمایید. به عنوان مثال پوشیدن بلوز خال خالی با دامن راه راه اصلاً توصیه نمیشود.
- سعی کنید لباسهایی را انتخاب کنید که کاملاً به اندازه شما باشند، نه گشاد و تنگ و نه بلند و کوتاه.
- سعی کنید فقط زمانی از کمربند استفاده نمایید که کمر باریک هستید.
- پوشیدن لباسهایی که پارچههای سنگین همچون پارچه پشمی، چرمی و بافتنی دارند، باعث میشوند شما سنگین وزنتر جلوه نمایید. برعکس چنانچه از پارچههای سبک همچون پارچه کتان و نخی استفاده کنید، وزن شما کمتر از آنچه که هست نشان داده خواهد شد.
- استفاده از گردنبند کوتاه و لباس یقه بلند گردن شما را کوتاهتر نشان خواهد داد.
- اگر روسری خود را طوری سر کنید که به سمت پایین آویزان شده باشد، در آن صورت شما قد بلندتر جلوه خواهید کرد.
- لباسهایی که خطوط افقی دارند، شما را چاقتر و لباسهایی که خطوط عمودی دارند، شما را لاغرتر نشان خواهند داد.
- سعی کنید از لباسهایی که طرح برجسته و یا پارچههای زمخت دارند، کمتر استفاده نمایید. لباسهای پر نقش و نگار نیز شما را آشفتهتر نشان خواهد داد.
نکاتی دیگر در مورد اینکه چگونه متناسب با قد و وزن لباس ست کنیم
- اگرخانم هستید و قد بلند، از پوشیدن دامن خیلی بلند و یا خیلی کوتاه و نیز تاپ، کفش پاشنه بلند و لباسهای همرنگ خودداری کنید. از گوشواره، گردنبند و کیف دستی کوچک استفاده نکنید. در عوض لباسی با خطوط افقی، دامن بلند و دمپا گشاد، شلوار راسته و کفش لژدار بپوشید و پیراهن خود را داخل دامن و شلوار بگذارید تا خطوط عمودی کمرتان نمایانتر شود.
- اگر خانم هستید و کوتاه قد، سعی کنید از پوشیدن لباسهایی با خطوط افقی و دامن کوتاه با نقش و نگار بزرگ خودداری کنید. در عوض شلوار دمپا گشاد، لباسهای رنگارنگ با خطوط افقی و کفش پاشنه بلند بپوشید که بلندتر به نظر برسید.
نکاتی در مورد ست کردن رنگ متعلقات با لباس
- از جورابی استفاده کنید که با شلوار شما همرنگ باشد و یا این که تیرهتر از آن باشد.
- اگر از کمربند استفاده میکنید، سعی کنید رنگ آن با رنگ کفشتان یکسان باشد.
- سعی کنید از رنگهای خنثی برای ست کردن لباس بیرون استفاده کنید.
- سی کنید شلوار رنگی خود را با بلوزی که دارای رنگ خنثی است، بپوشید. با این کار از توجه بیش از حد به رنگ شلوار خودداری میکنید.
- اگر میخواهید در هنگام ست کردن لباس از یک رنگ مثل رنگ بنفش استفاده کنید، سعی کنید از طیفهای مختلف این رنگ مثل بنفش روشن و بنفش تیره استفاده کنید. تنها چیزی که در این سبک از ست کردن لباس باید به آن توجه کنید این است که باید جنس لباسهایی که استفاده میکنید با هم مختلف باشند. مثلاً بلوزتان میتواند بافتنی با رنگ بنفش تیره باشد و شنلتان ساتن و با رنگ بنفش روشن.
- اگر لباس طرح داری دارید، سعی کنید آنها را همراه با لباسهای ساده و یا همراه با لباسهایی که رنگ خنثی دارند، بپوشید.
نکات پایانی در مورد اینکه چگونه لباس ست کنیم
- در هنگام استفاده از رنگهای متضاد به این نکته نیز توجه کنید که اگر از رنگهای متضاد ملایم همچون فیروزهای و صورتی استفاده کنید، ترکیب لباستان فوق العاده زیبا به نظر خواهد رسید.
- در هنگام ست کردن لباس میتوانید از رنگهای مشابه نیز استفاده کنید. رنگهایی همچون یاسی، صورتی، بنفش روشن و هلویی که به راحتی میتوانند در کنار هم قرار بگیرند.
علاوه بر لباس کیف، کفش و ساعت نیز میتواند نقش به سزایی در خوش تیپی و خوش پوشی شما داشته باشد. برخی از شما ترجیح میدهید فقط کیف و کفش خود را ست کنید و برخی نیز ترجیح میدهید روسری را نیز به آن بیفزایید و این سه را با هم ست نمایید.
ست کیف و کفش نیز قوانین و اصول خاص خودش را که دارد که از جمله آنها میتوان به ست کیف جیر با کفش چرم مات مشکی، ست کیف مجلسی با انواع صندلها و کفشهای مجلسی با رنگهای خنثی، ست کیف مخصوص استفاده روزانه با انواع کفشهای کتانی، کفشهای عروسکی و کفش لوفر، ست کیف پر نقش و نگار با صندل مجلسی ساده و غیره اشاره کرد.
هنگامی که میخواهید کیف و کفش خود را ست کنید به این نکته توجه نمایید که هیچ کدام از آنها نباید بیشتر از دیگری به چشم بیایند. از طرفی جنس کیف و کفش انتخابی شما باید با یکدیگر متناسب بوده و جذابیت و زیبایی هر یک را تشدید کنند.
کلام آخر در مورد ست کردن لباس
در پایان نیز باید خاطرنشان کرد که مردان بلند قد، مردان کوتاه قد، مردان لاغر اندام، مردان چاق، زنان کوتاه قد، زنان بلند قد، زنان لاغر و باریک و زنان چاق هر کدام در هنگام ست کردن لباس باید به نکاتی توجه نمایند و اصولی را به کار برند که مخصوص وضعیت ظاهری آنهاست. حتی مردان و زنان گندمگون باید در انتخاب لباس و نحوه ست کردن آنها به گونهای متفاوت از مردان و زنان پوست روشن عمل نمایند.
توجه به این اصول و قوانین و به کار بردن آنها میتواند تاثیر به سزایی در خوش پوشی و خوش تیپی آنها داشته باشد و آنها را به عنوان مردان و زنان با سلیقه معرفی نماید.
Content retrieved from: https://vasetkala.com/blog/3091/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d9%84%d8%a8%d8%a7%d8%b3-%d8%b3%d8%aa-%da%a9%d9%86%db%8c%d9%85%d8%9f/.