ماساژ درمانی چیست؟

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی عبارتی است که به دست‌ورزی بر روی بافت‌های نرم بدن اشاره می‌کند. این روش یک راه درمانی برای رهایی از استرس، فشارهای عصبی و عضلانی، و درد ناشی از صدمات بوجود آمده به شمار رفته و همچنین بهترین شیوه برای سرعت بخشیدن به بهبود ناراحتی‌های حاد و مزمن است.

ماساژ درمانی

امروزه بسیاری از افراد در سرتاسر جهان از این روش کاربردی برای مراقبتهای بهداشت جسمی و روانی استفاده می‌کنند.

تاریخچه ماساژ درمانی

ماساژ درمانی حدودا به 2700 سال قبل از میلاد برمی‌گردد. در کتاب مرجع طب داخلی چین که امپراطور زرد نام دارد، اشاره شده که برای درمان فلج و تب‌و‌لرز می‌توان از روش‌هایی چون ماساژ پوست و عضلات و همچنین ورزش استفاده کرد.

بقراط نیز حدود 400 سال قبل از میلاد، روش ماساژ و تاثیر مثبت آن بر روی درمان آسیب‌های ورزشی و یا ناشی از جنگ را به پزشکان تاکید کرده است. اسناد بسیاری وجود دارند که بسیاری از مردمان قدیم از جمله ژاپنی‌ها، مصر، روم و مردمان عرب نیز از این روش برای بهبود روش‌های درمانی استفاده ‌کرده‌اند.

در سال ۱۸۳۹-۱۷۷۶ میلادی ماساژ درمانی به شیوه نوین و علمی، توسط هنریك لینگ بر پایه ماساژ و ورزش بنیان نهاده شد.

این رشته از درمان در سال 1850 توسط دو برادر پزشك امریكایی به نام جورج و چارلز تیلور که در سوئد تحصیلات خود را گذرانده بودند، به آمریكا معرفی شد.

 

سبک‌های ماساژدرمانی

با توجه به اینکه بالغ بر 80 نوع روش ماساژدرمانی بر روی بدن وجود دارد، این تکنیک ها به پنج گروه تقسیم می‌شوند از جمله:

ماساژ معاصر غربی: این روش ‌شامل ماساژ عصبی، ماساژ ورزشی و میوتراپی است که بر پایه روشهای مدرن آناتومیك شامل تكنیكهای دست‌ورزی فراتر از چارچوب ماساژ سوئدی، بنا شده است.

ماساژ سنتی اروپایی: این روش شامل پنج تكنیك دست‌ورزی بافت های نرم بدن می‌شود که بر پایه متدهایی بر اساس فیزیولوژی و آناتومی طب غربی بنا نهاده شده است.

ماساژ شرقی: ماساژ شرقی و تكنیكهای آن بر اساس اصول طب سنتی چین بنا شده است و از همین رو این اعتقاد وجود دارد که انرژی حیاتی در كانال های غیر قابل رؤیت بدن در جریان است و با این روش از درمان می‌توان باعث تجدید آن شد. این متدها شامل طب فشاری و شیاتسو می باشند.

ماساژ درمانی

متدهای انرژی- پایه: قابل توجه است بدانید این متد که در طب سنتی چین یافت نمی شود بر روی حوزه انرژی كه درون و اطراف بدن را احاطه كرده اثر می‌گذارد. در این روش نوعی فشار و دست‌ورزی بر روی جسم و همچنین عبور دست از میان یا درون حوزه انرژی بدن صورت می گیرد. برای نمونه می توان، درمان قطبی، لمس شفابخش و ریكی را از جمله موارد روش‌های انرژیکی نام برد.

ماساژ در روشهای اصلاح حركت و ساختار: در این نوع ماساژ و تکنیک‌، بر روی ساختار و حرکت بدن تاکید شده است. این روش به کمک وزن و با دست‌ورزی بر روی بافت‌های نرم و اصلاح الگوهای غلط حرکتی، بدن را سازماندهی و کامل می‌کنند. نمونه های آن عبارتند از: هلر ورك، رولفینگ، فلدن كرایس و تكنیك الكساندر.

ترکیبی از روش‌هایی که برایتان نام بردیم را بسیاری از ماساژدرمانگرهای حرفه ای براساس وضعیت بیمار ترکیب کرده و اعمال می‌کنند.

ماساژ درمانی چه تاثیراتی دارد؟

انواع ماساژ درمانی معمولا اثرات مشابهی بر روی بدن و سلامت روان دارند. تجمع مواد زاید از جمله اسیدلاكتیك در ماهیچه ها که بر اثر فعالیت بیش از حد اتفاق می‌افتد موجب اسپاسم، درد و گرفتگی شدید عضلات می‌شود. ماساژ سوئدی به شکلی خاص همچنین ماساژ بطور عام، گردش خون و جریان لنفاوی را بهبود می‌بخشد. این امر موجب رساندن مواد غذایی و اکسیژن تازه به بافت‌های مزبور شده همچنین باعث خروج مواد سمی از بدن و بهبودی آن می شود.

بسیاری ورزشکاران یا افراد عادی هنگام ورزش و فعالیت‌های بدنی دچار کشش عضلات می‌شوند که این مورد می‌تواند به رگ‌های خونی و اعصاب فشار آورده و احساس درد در این قسمت از عضلات را بوجود آورند. ماساژ در نواحی درد کم‌کم فشار عضله بر اعصاب درگیر را کاهش داده و درد را بهبود می‌بخشد.

علاوه بر نکاتی که گفته شد، ماساژدرمانی همچنین در افزایش اندروفین‌ها که نابود کننده درد هستند، و همچنین افزایش ترشح هورمون سروتونین که موجب تعدیل خلق‌و‌خوی افراد می‌شود نیز موثر است. هیچ شکی نیست که ماساژ موجب آزادسازی هورمون کورتیزول می‌شود . به همین سبب، این روش به عنوان یك درمان تکمیلی برای افرادی كه سیستم ایمنی آنها بر اثر استرس تضعیف شده نیز توصیه می شود.

با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا در این روزها و همچنین ادامه‌دار بودن آن برای مدتی نامعلوم  ضرورت دارد میزان سیستم ایمنی بدن را در حد بالایی برای مقابله با این ویروس نگه داریم. ماساژ درمانی می تواند یکی از روش ‌های موثر در حفظ سیستم ایمنی بدن در حد مطلوب واقع شود.

 

 

 

 

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous Post
بازاریابی عملگرا

بازاریابی عملگرا و 6 نکته در مورد آن

Next Post
رزومه

رزومه و مهم‌ترین نکاتی که باید در نوشتن آن رعایت شود

Related Posts