لی کان هی، سومین پسر خانواده لی بود. پدرش لی بیونگ چول در سال 1938 کمپانی سامسونگ را تاسیس کرد.
در آن زمان سامسونگ تولید کنندهی اقلام بیکیفیت و ارزان بود اما هنگامی که لی کان هی، در سال 1968 به این کسب و کار خانوادگی ملحق شد و ده سال بعد (پس از مرگ پدرش) ریاست این شرکت را برعهده گرفت انقلاب عظیمی در این شرکت بهوجود آمد.
او حتی توانست کسب و کار کوچک خانوادگیشان را در بخشهایی نظیر بیمه و کشتیرانی نیز گسترش دهد و سامسونگ را به یک قطب اقتصادی نیرومند تبدیل کند.
امروزه نیز از سامسونگ بهعنوان یکی از بزرگترین کمپانیهای فنآوری و سازنده تلفنهای هوشمند و تراشههای حافظه در جهان یاد میشود.
همچنین، آقای لی با دارایی معادل 21 میلیارد دلار ثروتمندترین فرد کرهی جنوبی و 67 امین مرد ثروتمند جهان شناختهشد.
اولین جملهای که آقای لی بعد از اینکه به ریاست رسید به کارمندانش گفت این بود که “بگذارید همه چیز را به جز زنان و فرزندانمان تغییر دهیم.”
با رهبری آقای لی، سامسونگ توانست با تولید معادل یک پنجم تولید ناخالص داخلی کرهی جنوبی، به بزرگترین تولیدکننده تلفنهای هوشمند و تراشههای حافظه در جهان تبدیل شود.
به دلیل اینکه آقای لی به ندرت با رسانههای گوناگون به گفتوگو میپرداخت و اغلب از دفاتر مرکزی شرکتش بازدید میکرد؛ همین موضوع باعث شدهبود که به خاطر این منزوی بودنش به او لقب “شاهگوشهگیر” را بدهند.
آقای لی در طول ریاستش، دو مرتبه به جرایم جنایی محکوم شد که یک بار آن به خاطر رشوه دادن به رئیس جمهور سابق کره جنوبی به 5 سال زندان محکوم شد.
در سال 2014 وی در اثر حمله قلبی مدتی در بیمارستان بستری شد.
متاسفانه طی این سالها اطلاعات بسیار کمی در مورد وضعیت او در دسترس است همین موضوع باعث شد که او در روزهای آخر عمرش نیز در حالهای از ابهام فوت کند.
هنگامی که وی در 25 اکتبر سال 2020، زمانی که خانوادهاش در کنارش حضور داشتند در گذشت.
پس از مرگ وی، کمپانی سامسونگ در بیانیهای اعلام کرد: “با اندوه فراوان ما خبر درگذشت لی کان هی، رئیس سامسونگ الکترونیك را اعلام كردیم؛ تمامی ما در سامسونگ خاطرات او را ارج مینهیم و از سفری که با او همراه بودیم متشکریم.”
و اما وارث آینده ی کمپانی سامسونگ چه کسی خواهد بود؟
در سال 2014، پس از اینکه آقای لی بر اثر حملهی قلبی در بیمارستان بستری شد، پسرش لی جائه یونگ (نائب رئیس سامسونگ الکترونیک) بهطور موقت ریاست این شرکت را برعهده گرفت.
لی جائه یونگ بر خلاف پدر سختگیرش، شخصیتی آرام و متفاوتی دارد.
لی جائه یونگ با کارمندان رده پایین به نرمی و متواضعانه رفتار میکرد و از جلسات محرمانه با مدیران خودداری میکرد.
کاملا بر عکس پدرش که با اطرافیان و زیردستانش با لحن نامناسب و تحقیرآمیز رفتار میکرد.
لی جائه یونگ با اینکه دومین مرد ثروتمند کره جنوبی با دارایی خاص 6.4 میلیارد دلار شناخته میشود اما رئیس جمهور کره، مون جائه این، بر این عقیده است که سیستم سنتی دودمان کشور که به chaebol معروف است باید اصلاح شود.
یعنی تجارتهای بزرگی که در دست خانوادههای ثروتمند است و آنان بهطور موثری بر اقتصاد کل کشور تاثیر میگذارند و در نتیجه هم منجر به افزایش فاصلهی طبقاتی بین افراد فقیر و غنی جامعه میشود.
اما یکی از سوالات بسیار مهمی که مطرح میشود این است که لی جائه یونگ چگونه میتواند کنترل سهامداری خود را تقویت کند در حالی که ممکن است سهام کافی برای کنترل شرکت را نداشته باشد؟”
سخن پایانی ما راجع به لی کان هی:
لی كان هی، سامسونگ الکترونیك را به عنوان پیشروترین تولیدكننده گوشیهای هوشمند در جهان قرار داد و تقریباً نیمی از تراشههای حافظه جهان را نیز تولید كرد.
وی سالهای آخر عمرش را با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکرد و مدتها قبل از اینکه دچار حمله قلبی شود برای سرطان ریه تحت درمان قرار گرفته بود.