دورکاری از گذشته تا آینده

اغلب افرادی که به‌صورت فریلنسری و بیرون از محل کار و بر اساس زمان‌بندی مشخصی کار می‌کنند، دارای سطح بالایی از بهره‌وری هستند.

با وجود این شرایط، نتایج مثبتی پدیدآمده است و مدیران سازمان‌ها، چهار برابر بیشتر از قبل، تمایل به استخدام نیروهای دورکار دارند.

دورکاری در دو دهه گذشته موردتوجه بسیاری قرار گرفته است. قبل از شیوع COVID-19، کار در خانه و از راه دور برای سازمان‌های خاص بود.

قرنطینه و فاصله اجتماعی منجر به ایجاد تغییرات قابل‌توجهی در دورکاری شدند. تقریباً همه افراد شاغل، برای چنین شرایطی مجبور به کار در خانه هستند و مردم برای حفظ تعادل بین زندگی و کار با چالش‌های جدید و بیشتری مواجه شدند. از جمله مشکلاتی که والدین شاغل با تعطیل شدن مدارس و نیز مراقبت از کودکان با آن روبرو هستند.

دورکاری

به دلیل قرنطینه، انگیزه افراد برای برقراری ارتباط به دلایل شخصی و کار در مقایسه با زمان عادی، تا حدودی متفاوت شده است و نیز برای استفاده سازمانی از فناوری، افراد ممکن است در رابطه با سهولت کار با چالش‌های مختلفی روبرو شده باشند.

محدودیت کرونایی، فعالیت‌ها و سرگرمی‌های فضای باز (مانند فیلم، تئاتر و ورزش) گزینه‌های آن‌ها را برای تفریح ​​کاهش داد. در نتیجه، مردم در تلاش مداوم برای سازگاری با الگوهای جدید کار و کنار آمدن با تقاضای فزاینده استفاده از فناوری بودند.

این عامل کار سنتی در دفاتر اداری را به دورکاری تبدیل کرده است. کارول و کانبوی این را یک “انفجار بزرگ” می‌دانند که سازمان‌ها مجبور به تغییر سریع فناوری می‌شوند. سخنان اگرفالک که اظهار داشت “بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹ (COVID-19) دنیای ما را برای همیشه تغییر داده است.” در حقیقت، حتی پایان یافتن همه‌گیری کرونا در جهان به معنای بازگشت به الگوی کاری و زندگی قبل از آن نخواهد بود.

 

نقش فناوری در تحول مدل کاری

 

سال ۱۹۷۵:

دورکاری

اولین کامپیوتر شخصی معرفی شد و با استفاده از یک سیستم که یک لپ‌تاپ، PC و یا حتی تبلت بود، کارکنان می‌توانستند بیرون از محل کار، کار کنند!

 

 

 

 

 

سال ۱۹۹۰:

دورکاری

تولد اینترنت در این سال به وقوع پیوست. همچنین کارکنان می‌توانستند با ایمیل و ابزارهای دفتر کار، به صورت مجازی توسط وب جهان‌گستر (World Wide Web) با یکدیگر در تماس باشند.

 

۱۹۹۴:

دورکاری

یاهو کار خود را برای طراحی یک راهنمای اینترنت آغاز کرد و تبدیل به یک پایگاه اطلاعاتی شد که نیاز هزاران نفر را در جامعه اینترنت آن زمان برطرف میکرد.  نام Yahoo اختصار کلمات زیر است: “Yet Another Hierarchial Officious Oracle” !

این نرم‌افزار یکی از پر طرفدارترین و مطلوبترین مکانهای وب برای کشف و جستجوی اطلاعات در اینترنت بود.

 

 

۱۹۹۷:

دورکاری

با روی کار آمدن گوگل موانع برداشته شد و کارکنان و کارفرمایان توانستند در سراسر دنیا یکدیگر را پیدا کنند و تا به امروز افراد تنها با جستجو در وب‌سایت گوگل فرصت‌های شغلی گوناگونی را که به‌صورت دورکاری قابل انجام است به دست میاورند.

 

۲۰۰۲:

دورکاری

لینکدین (LinkedIn) راه‌اندازی شد و میلیون‌ها نفر با یکدیگر ارتباط برقرار کردند که بسیاری از  شرکت‌ها و سازمان‌های موردعلاقه خود را پیدا کرده تا از جزئیات چگونگی فعالیت در این سازمان‌ها بیش‌تر آگاه باشند.

 

 

۲۰۰۳:

دورکاری

اسکایپ معرفی شد و امکان تعاملات و برقراری ارتباط از راه دور میسر شد.

از این نرم‌افزار برای برگزاری کنفرانس و حتی برای مصاحبه‌های استخدامی استفاده می‌شود!

 

۲۰۰۴:

دورکاری

 

پس از آن نرم‌افزار (GoToMeeting | GTM) معرفی شد و به سازمان‌ها کمک کرد تا با یکدیگر در یک اتاق ویدئوکنفرانس ملاقات داشته باشند و به‌صورت مجازی ارائه‌های خود را به اشتراک بگذارند.

 

۲۰۱۲:

دورکاری

گوگل مجموعه نرم‌افزارهای اداری و ذخیره‌سازی فایل به‌صورت دیجیتال خود را معرفی کرد که گوگل درایو (Google Drive) نام دارد.

این مجموعه به یک فضای کاری مدرن تبدیل شد که کارکنان با استفاده از آن به‌راحتی به‌صورت از راه دور به اسناد و فایل‌های خود دسترسی داشتند و می‌توانستند در انجام کارها به طور هم‌زمان همکاری داشته باشند.

 

۲۰۱۷:

شهرهای مهم در حوزه فناوری مانند آستین و سان‌فرانسیسکو اعلام کردند که به ترتیب ۶۰ و ۳۰ درصد از فرصت‌های شغلی آن‌ها به‌صورت دورکاری است.

چنین آمارهایی اثبات می‌کنند که دورکاری برای کارفرمایان نیز به‌اندازه کارکنان، مفید است.

 

۲۰۱۸ و پس از آن:

۴ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا نیمی از زمان کاری خود را به‌صورت دورکاری اختصاص داده‌اند.

امروزه کارکردن به‌صورت دورکاری روزبه‌روز در حال گسترش است. تکنولوژی و فناوری از نیازهایی که در پی دورکاری کردن به وجود می‌آیند، به‌خوبی پشتیبانی می‌کند.

 

منابع:

منبع1

منبع2

 

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous Post
ورزش منظم

10 مزیت برتر ورزش منظم (قسمت اول)

Next Post
مایکروسافت

مایکروسافت برای صنعت بازی یک پلتفرم مبتنی بر بلاک چین خواهد ساخت

Related Posts