تحلیل داده و 5 دلیل اهمیت آن برای کسب‌وکارها

تحلیل داده

تحلیل داده به‌عنوان یکی از مهارت‌های سخت در سازمان‌های امروز شناخته می‌شود. منظور از مهارت‌های سخت مهارت‌هایی است که برای موفقیت شغلی به آن احتیاج دارید. این مهارت‌ها به تناسب هر شغل متفاوت است و فراگیری آن‌ها از طریق آموزش‌های رسمی و غیررسمی یا کسب تجربه عملی در محیط کار حاصل می‌شود. برخی از این مهارت‌ها، مهارت برنامه‌نویسی، تسلط به زبان انگلیسی، مهارت در مصاحبه استخدامی، مهارت کار با اکسل و مهارت تحلیل داده را شامل می‌شود.

در این مطلب درمورد تحلیل داده (Data Analysis)، به‌عنوان یکی از مهارت‌های سخت و لازم در برخی از مشاغل و اهمیت برخورداری از این توانایی در مشاغل خاص می‌خوانید.

تحلیل داده

تحلیل داده چیست؟

منظور از تحلیل داده به زبان ساده و سریع، فرایند ارزیابی داده با استفاده از ابزارهای آماری و تحلیلی است. هدف از این مهارت تعیین اطلاعات مفید و همچنین کمک به تصمیم‌گیری در کسب‌و‌کار است.

تحلیل داده شامل مراحل مختلفی است که عبارت‌اند از:

  • پاک‌سازی داده‌ها؛
  • تحلیل؛
  • کشف و تأیید؛
  • پایداری نتایج؛
  • روش‌های آماری؛
  • بازنمود دانش.

اهمیت تحلیل داده

برای درک عمق و اهمیت تحلیل داده در دنیای کسب‌و‌کار امروز کافی است به تحول کسب‌وکارها به‌واسطه دیجیتالی‌شدن فرایندها‌ نگاه کنیم. بخش اعظم ارزش کسب‌وکارهای امروزی به آنلاین ‌بودن نام آن ها است. منظور از آنلاین‌ بودن این است که کسب‌وکارها حضور خود را در یک وب‌سایت (ساده یا پیچیده) به‌صورت آنلاین تثبیت می‌کنند. این را در کسب‌و‌کارهای مبتنی بر تجارت الکترونیک می‌توان به‌وضوح مشاهده کرد. به‌دلیل اهمیت بسیار تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در تمام کسب‌وکارهای دنیا، که به‌نوعی از دیجیتال مارکتینگ برای رشد و پیشرفت خود استفاده می‌کنند، در ادامه به چند مورد از دلایل ضرورت بهره‌گیری از مهارت تحلیل داده در سازمان می‌پردازیم:

۱. نرخ پرش (Bounce Rates)

اولین داده‌ای که هر کسب‌و‌کاری را نگران می‌کند، نرخ پرش وب‌سایت است. نرخ پرش پایین نشان‌دهنده این است که مشتریان یا افراد به کسب‌و‌کار شما علاقه‌مند هستند و دوست دارند از آنچه عرضه می‌کنید، بیش‌تر اطلاعات کسب کنند؛ اما نرخ پرش بالا دقیقا نشانه‌ای منفی برای هر کسب‌وکار محسوب می‌شود. تحلیل داده به شما کمک می‌کند که بازبینی فوری بر محتواها و نحوه عرضه آن‌ها را به مخاطبان داشته باشید و برای رفع مشکلات خود سریع‌تر اقدام کنید.

۲. اطلاعات جمعیت شناختی

جمع‌آوری داده درمورد اینکه چه کسانی از وب‌سایت کاری شما بازدید کرده‌اند و مربوط به کدام ناحیه جغرافیایی هستند، در پیش‌بینی رشد هر کسب‌وکاری اهمیت دارد؛ تحلیل داده در این زمینه به کار می‌آید. تحلیل داده کمک می‌کند تا متوجه شوید که آیا کسب‌وکارتان به مخاطبان هدف مناسبی دست یافته است یا برعکس، چندان هم بازار خوبی ندارد؛ همچنین می‌تواند شما را از وجود بازاری که کسب‌و‌کارتان تا امروز از آن اطلاعی نداشته است، مطلع کند.

تحلیل داده‌های مربوط به میزان دسترسی وب‌سایت کاری شما، به مشخصات جغرافیایی مختلف و به فهمیدن دلیل علاقه بیش‌تر یک موقعیت جغرافیایی خاص به کسب‌وکار شما نیز کمک می‌کند. این داده‌ها علاوه بر آمارهای مربوط به نرخ پرش، که پیش‌تر توضیح داده شد، می‌توانند وروردی‌های مهمی را درمورد اطلاعات مختلف به شما بدهند؛ مانند اینکه آیا مردم به‌دنبال یک محصول خاص و بازدید از وب‌سایت شما هستند یا به‌طور خاص، به چه موضوعی علاقه دارند.

۳. نرخ تبدیل (Conversion Rates)

کمپین‌های بازاریابی آنلاین، هرچند که در مقایسه با تبلیغات سنتی اقتصادی‌تر هستند، اما باز هم نیاز به هزینه دارند. در صورتی که این کمپین‌ها به تبدیل‌های دقیق و صحیحی منجر نشوند و مشتری جذب نکنند، باید کل فرایند بازاریابی را بازنگری کرد؛ این کار را می‌شود با روش ساده «محاسبه هزینه به ازای تبدیل» انجام داد.

۴. پیش‌بینی رفتارهای مشتری

داده‌های آنلاینی که هر کسب‌وکار از یک وب‌سایت، دریافت و تحلیل می‌کند می‌تواند دانش خوبی را از رفتار مشتری عرضه کند. هر کسب‌و‌کاری دوست دارد مشتریان بیش‌تر و وفادارتری از حوزه‌های مختلف داشته باشد. در صورتی که یک مشتری بارها و بارها برای سفارش‌دادن به وب‌سایتی مراجعه و از آن بازدید کند، این کار در پیش‌بینی رفتار او در ماه‌های بعد و اقدامات لازم برای تضمین وفاداری وی سودمند است.

با این وجود، در صورتی که مشتریان بعد از یک سفارش یا جست‌وجو به وب‌سایت شما بازنگردند، لازم است که برای تبدیل ‌کردن او به مشتری اقداماتی صورت گیرد. پیش‌بینی رفتار مشتری کار ساده‌ای نیست و به تحلیل‌گران داده، نرم‌افزارهای حرفه‌ای و یکپارچه‌سازی با سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری نیازمند است.

۵. کمک به تصمیم‌گیری

در تصمیم گیری برای هر کسب‌وکار، مبحث تحلیل داده بسیار ارزشمند است. داده‌ها می‌توانند نشان دهند که آیا یک کسب‌وکار در مسیر درستی قرار داد یا لازم است که برای بازگرداندن آن به مسیر مطلوب اقدامات ویژه‌ای صورت گیرد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها کمک می‌کند تا نیازهای بازار شناسایی شود و در همان حال، دلایل موفقیت برخی از محصولات یا خدمات خاص و شکست برخی دیگر را کشف می‌کند.

به‌طور معمول، بیش‌تر شرکت‌ها برای گردآوری و تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های وب‌سایت خود یک دیجیتال‌مارکتر (digital marketer) تعلیم‌دیده را استخدام می‌کنند. در صورتی که صاحب کسب‌و‌کار کوچکی هستید می‌توانید از یک شرکت معتبر دیجیتال مارکتینگ، دوره‌های تحلیل داده را دریافت کنید و خودتان فرایندهای آن را انجام دهید. دلیل اهمیت تحلیل داده‌، در اولویت‌ بودن آن به‌عنوان راز موفقیت در تمام کسب‌وکارها است.

تحلیل داده

تأثیر تحلیل داده بر کسب‌وکار

افزایش اهمیت تحلیل داده‌ برای کسب‌وکارها، جهان را در تمام ابعاد آن تغییر داده است. به‌طور کلی، اثراتی که تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ بر کسب‌وکارها می‌گذارند را می‌توان در این موارد خلاصه کرد:

  • ارتقای کارآمدی؛
  • فهم بازار؛
  • کاهش هزینه‌ها؛
  • تصمیم‌گیری بهتر و سریع‌تر؛
  • محصولات یا خدمات جدید؛
  • دانش بازار؛
  • مشاهده فرصت‌ها.

آیا تاکنون در زمینه تحلیل داده تجربه‌ای داشته‌اید؟ آیا شاهد تأثیر استفاده از این مهارت را در کسب‌وکار خود بوده‌اید؟ آیا برای شغلی اقدام کرده‌اید که برخورداری از این مهارت، یکی از الزامات استخدام بوده باشد؟ تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous Post
روان‌شناس

روان‌شناسی چیست؟ فرق روان‌شناس و روان‌پزشک

Next Post
روان‌شناسی

پیشینه روان‌شناسی و انواع آن

Related Posts