ایمیل مارکتینگ مثل آهنرباییه که مشتری هاتون رو هرجای دنیا که هستن به سمت شما میکشونه. ایمیل ابزاری قدرتمند برای برقراری ارتباط است که ظرفیت بالایی در بازگشت سرمایه(ROI) دارد.
براساس اطلاعات منتشرشده توسط شرکت Mckinsey & Company، برای جلب مشتری ایمیل در مقایسه با فیسبوک و توئیتر ۴۰ برابر تاثیرگذارتر است، و به ازای هریک دلاری که هزینه میشود ۳۸ دلار بازگشت سرمایه در پی دارد.
درعین حال که ایمیل نباید تنها ابزار دیجیتال مارکتینگ شما باشد، اما قطعا میتوان ایمیل را به عنوان یکی از عوامل موثر بازاریابی نام برد که نباید از آن غافل شد.
در دوره ای که همهی ما موظف به رعایت فاصله گذاری اجتماعی هستیم، ایمیل مارکتینگ میتواند به خرده فروشان کمک کند تا موانع جدیدی که برای کسب درآمد و برقراری ارتباط با مشتریانشان وجود دارد را ازسر راه بردارند – اما همانطور که ایمیل مارکتینگ پیش از شیوع ویروس کرونا نیز کاربرد داشته است پس از آن هم کاربردهای بسیار مهمی خواهد داشت.
دراین مقاله، موارد زیر را بررسی خواهیم کرد:
- اهمیت ایمیل مارکتینگ برای خرده فروشان
- معیارهای اصلی در پیگیری نحوه ی عملکرد یک ایمیل کمپین
خب بهتره کارمون رو شروع کنیم!
چرا ایمیل مارکتینگ مقوله ای مهم به شمار می آید؟
مثل خیلی از صاحبان کسب و کارها احتمالا شما نیز این روزها درگیر کارهای بازگشایی فروشگاهتان هستید – احتمالا ساعت کاری تان محدود شده، موظف به اجرای پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی شده اید.
خلاصه این که احتمالا روش های خدمات رسانی شما به مشتریان از بعضی جهات تغییر کرده است. کار اطلاع رسانی به مشتریان را چگونه انجام میدهید؟
شاید قصد دارید از طریق انتشار پست هایی در شبکه های اجتماعی این کار را انجام دهید. فکر بسیار خوبی است – هرکس که شما را فالو کند یا اکانتتان را پیدا کرده باشد این پست ها را خواهد دید. اما، آیا این تمام چیزی است که به آن احتیاج دارید؟
با استفاده از ایمیل مارکتینگ و برگزاری کمپین های ایمیلی مناسب، این امکان را برای مشتریان خود فراهم میکنید که از برنامه های شما برای بازگشایی فروشگاهتان مطلع شوند و از طریق یک پیام رسانی هدفمند آن ها را دعوت میکنید که دوباره برای خرید به فروشگاه شما بیایند.
میتوانید مشتریان خود را براساس میزان وفاداری آن ها، سابقهی خرید یا جنسیت تقسیم بندی کنید – هرگونه اطلاعاتی که سیستم POS و برنامه وفاداری تان به دست آورند میتواند در کار تقسیم بندی به شما کمک کند. با استفاده از ترفند اطلاع رسانی براساس علایق و احساسات هر دسته از مشتریان متوجه میشوید که دلیل هر مشتری برای خرید از فروشگاه شما چیست.
با این وجود، تنها کاربرد ایمیل مارکتینگ اطلاع رسانی به مشتریان نیست. ایمیل مارکتینگ روشی موثر برای ارتباط داشتن با مشتری است که از طریق آن میتوانید برای هر مشتری بسته به خصوصیات و ویژگی های خودش پیام های تبلیغاتی ارسال کنید که این کار به استحکام رابطهی مشتری با فروشگاه شما در همهی زمان ها کمک میکند.
با سرمایه گذاری روی استراتژی ایمیل مارکتینگ برای فروشگاهتان، میتوانید فاصله را از میان بردارید و به مشتریان خود اطلاع رسانی کنید. زمانی که این استراتژی در ترکیب با یک برنامه بازاریابی منسجم برای شبکه های اجتماعی قرار میگیرد، خیالتان راحت است چون هر زمان که مشتری نیاز به خرید کالایی داشته باشد فروشگاه شما برای او اولویت اول خواهد بود.
شاخص های کلیدی عملکرد (KPI)برای پیگیری نحوه ی عملکرد ایمیل کمپین ها
چنانچه ایمیل و ایمیل مارکتینگ را به عنوان یکی از بخش های بازاریابی خود انتخاب کردید، خیلی مهم است که کورکورانه و بدون هدف آن را انجام ندهید. امکان ندارد در کاری که پیگیر آن نیستید پیشرفت کنید. خبر خوب این است که پلتفرم های بسیار زیادی وجود دارند که در ایجاد، اتوماسیون سازی، ارسال و گزارش عملکرد ایمیل کمپین ها به شما کمک میکنند.
شاید بتوان Mailchimp را به عنوان شناخته شده ترین و جامع ترین پلتفرم نام برد، که میتواند با سیستم POS شما ادغام شود، و اطلاعات کسب وکارتان و تاثیر آن بر روی فروش را به صورت همه جانبه بررسی کند.
احتمالا از خودتان میپرسید “که شاخصه های عملکرد صحیح یک ایمیل کمپین چیست؟” حقیقت این است که پاسخ جامعی برای این سوال وجود ندارد. همه چیز به هدف شما از ارسال یک ایمیل بستگی دارد. حالا وقت آن رسیده تا معیارهای اصلی برای سنجش میزان تاثیرگذاری یک ایمیل مارکتینگ را بررسی کنیم.
- تعداد افرادی که ایمیل را باز کرده اند
- تعداد لینک کلیک ها
- میزان اقبال مشتری از محتوای ایمیل
- تعداد ارسال های ناموفق
- تعداد افرادی که عضویت خود را لغو کرده اند
تعداد افرادی که ایمیل را باز کرده اند
این معیار به تعداد افرادی که ایمیل شما را خوانده اند بر میگردد، جدا از آن تعدادی که ایمیل برایشان ارسال شده است. تعداد بالای این افراد نشان دهندهی میزان علاقهی گیرندگان ایمیل است که به عنوان مثال میتوانید از آن استفاده کنید تا مسیر موضوعی ایمیل ها را به یک نتیجه معقولانه برسانید.
تعداد لینک کلیک ها
CTR نشان میدهد چند درصد از گیرندگان ایمیل بر روی چه تعداد از لینک های موجود در ایمیل کلیک کرده اند. معمولا این لینک ها به کارهایی که از گیرندهی ایمیل میخواهید انجام دهد مربوط است، کارهایی مثل ثبت نام در آزمونی رایگان یا تکمیل فرآیند پرداخت کالاهایی که در سبد خریدشان بوده است.
این یک روش قطعی برای تشخیص این است که آیا ایمیل ارسال شده جذاب بوده یا نه و آیا توانسته گیرنده را ترغیب کند تا اولین قدم برای انجام کاری که ازطریق ایمیل از او خواسته اید را بردارد یا نه؟
میزان اقبال مشتری از محتوای ایمیل
اگرچه تعداد لینک کلیک ها به شما نشان میدهد که چند درصد از دریافت کنندگان ایمیل روی لینک یا دکمه ای کلیک کرده اند، با این وجود نمیتوانید بفهمید چند درصد از افراد درواقع عملی که از آن ها خواسته شده را انجام داده اند و وارد صفحهی وب سایت شما شده اند.
اما سوال اینجاست که چه موضوعاتی را میتوان به عنوان محتوای یک ایمیل درنظر گرفت؟ خب، این موضوع کاملا به خود شما بستگی دارد. آیا هدف از ارسال ایمیل دعوت از دریافت کننده برای خرید از کالکشن جدید شماست؟ یا شرکت در یک رویداد؟ یا استفاده از یک کد تبلیغاتی در خرید بعدی؟ هدفی که شما از ارسال یک ایمیل برای خودتان تعیین میکنید محتوای آن ایمیل را شکل میدهد.
از آنجایی که تعریف شما از محتوا مستقیما به CTA (دعوت به عمل) ایمیل تان بستگی دارد، CTA شما نیز به طور مستقیم به هدف ایمیل بستگی دارد و میزان اقبال مشتری از محتوای ایمیل روشی قطعی برای فهمیدن موثر بودن یا نبودن یک ایمیل است.
تعداد ارسال های ناموفق
برای این که یک ایمیل فرصت اثرگذاری داشته باشد، اول از همه باید واقعا وارد اینباکس ایمیل یک شخص بشود. تعداد ارسال های ناموفق نشان میدهد که چند درصد از ایمیل های ارسال شده با موفقیت به دست مشتری نرسیده اند. زمانی که با این مشکل مواجه میشوید خیلی مهم است که تفاوت میان Hard bounces و Soft bounces را بدانید.
Hard bounces به خاطر ایمیل آدرس هایی که نامعتبرند، بسته شده اند و یا اصلا وجود ندارند پیش میآید، و ایمیل شما به خاطر این دلایل به دست فرد دریافت کننده نرسیده است. باید ایمیل آدرسی که منجر به این اتفاق شده است را از لیست خود حذف کنید.
شرکت های تامین کنندهی خدمات اینترنت (ISPs)از میزان ارسال های ناموفق برای بررسی سابقهی ارسال کننده ایمیل استفاده میکنند، و قطعا دلتان نمیخواهد hard bounce ها سابقهی شما را خراب کنند.
تعداد بالای ارسال های ناموفق باعث میشود که شرکت های تامین کنندهی خدمات اینترنت فکر کنند شما در حال ارسال ایمیل های اسپم هستید. بنابراین تمام ایمیل های بعدی شما را وارد جانک فولدر میکنند، که این کار بر میزان تاثیرگذاری ایمیل کمپین شما موثر خواهد بود.
Soft bounces به علت بروز مشکل برای یک ایمیل آدرس معتبر رخ میدهد و فرآیند دریافت ایمیل را مختل می کند. درواقع soft bounce ها ممکن است به خاطر پر بودن اینباکس یا اختلال در سرور دریافت کننده به وجود آیند.