نیاز به حمایت بیشتر از خانوادههای شاغلین در زمان همهگیری بیماری کرونا
یونیسف و سازمان بینالمللی کار امروز طی بیانیه ای اعلام کردند که با ادامه همهگیری بیماری کرونا و رشد تصاعدی آن، ضروری است تا همه خانوادههایی که کار میکنند، به نحوی مورد حمایت قرار گیرند تا پیامدهای منفی برای کودکان به حداقل برسد.
از دست دادن شغل، تعطیلی مدارس، دردسترس نبودن مراکز یا افراد برای مراقبت از کودک بدان معناست که خانوادهها، به خصوص خانوارهای کم درآمد، به حمایت بیشتری نیاز دارند.
به نقل از رئیس بخش رشد و تکامل دوره خردسالی یونیسف دکتر پیا ربلو بریتو، «خانوادهها تا سالهای زیادی با عواقب این همهگیری، از جمله از دست دادن مشاغل، استرس طولانیمدت و مشکلات سلامت روحی دستوپنجه نرم خواهند کرد.
نبود سیستم های حمایت اجتماعی کافی برای کودکان بسیار آسیبپذیر نیز مواجهه آنها با بحران را تشدید میکند.»
یونیسف در توصیههای اولیه خود که امروز منتشر شد از کارفرمایان میخواهد تا در نظر داشته باشند که تصمیمات کاریشان در این دوران چه اثراتی بر روی خانوادههای کارگران خواهد داشت و تا حد امکان حمایت اجتماعی برای کارگران فراهم کنند.
یونیسف و سازمان بینالمللی کار همچنین از دولتها میخواهند تا اقدامات حمایت اجتماعی خود را به خصوص درمورد خانوادههای آسیبپذیر تقویت کنند، از جمله با حمایت از کارفرمایان برای اشتغال زایی و کسب درآمد، و تضمین حمایت مالی برای آن دسته افرادی که مشاغل خود را از دست میدهند.
مدیر بخش شرایط کار و برابری سازمان بینالمللی کار، مانوئلا تومای در همین رابطه میگوید: «گفتگوی اجتماعی، مشاوره و مشارکت میان دولتها، کارگران و کارفرمایان و نمایندگان ایشان، امری ضروری است. نتایج اثربخش و پایدار بر پایه اعتماد و استفاده از تجربیات ساخته میشوند.»
سیاستها و شیوههای دوستدار خانواده از جمله حمایت از اشتغال و کسب درآمد، مرخصی با حفظ حقوق برای اعضای خانواده، ساعات کاری شناور و دسترسی به مراقب کودک در مواقع اضطرای میتوانند اثرات بسزایی داشته باشد.
با این اقدامات کارگران میتوانند از خود و فرزندانشان حمایت و مراقبت کنند و بازدهی کاری و حس امنیت ایشان بالاتر خواهد رفت.
توصیههای اولیه برای کارفرمایان جهت کاهش پیامدهی منفی ناشی از بیماری کرونا عبارتند از:
- توصیههای مقامات کشوری خود را دنبال کنید و اطلاعات مرتبط و ضروری را به نیروی کار اطلاعرسانی کنید.
- بررسی کنید که آیا سیاستهای فعلی محل کار، حمایت کافی برای کارگران و خانوادههایشان فراهم میکند یا خیر.
- به هنگام اجرای سیاستهای قبلی یا جدید، شیوههای مناسبی براساس گفتگوی اجتماعی، قوانین کار داخلی و استانداردهای بینالمللی بهکار گیرید. اطمینان حاصل کنید که همه کارگران بدون هیچ تبعیضی از اقدامات حمایتی مربوط به محل کار برخوردار باشند و این که تمام کارگران از این اقدامات مطلع بوده، آنها را درک کرده و بکارگیری آن برایشان راحت است.
- محل کار خود را از هرگونه تبعیض یا انگزنی اجتماعی محافظت کنید؛ برای این کار دیگران را آموزش دهید و اطمینان حاصل کنید که سازوکارهای گزارش دهی محرمانه و امن هستند.
- مقررات کاری دوستدار خانواده اجرا کنید تا کارگران بتوانند آزادی بیشتری در چگونگی و زمان انجام کارها و مسئولیتهای خود داشته باشند. اگر ساعات کاری شناور امکان پذیر نیست، گزینه دیگری برای حمایت از والدین شاغل در نظر بگیرید از جمله حمایت در نگهداری از فرزندانشان.
- در زمان همهگیری بیماری کرونا، از والدین شاغل با ارائه راهکارهای مناسب و امن برای مراقبت از فرزندانشان حمایت کنید.
- با تقویت ایمنی و بهداشت شغلی و بکارگیری اقدامات ضروری از بروز خطر در محیط کار جلوگیری کنید.
- درمورد ایمنی و بهداشت شغلی و شیوههای رعایت بهداشت راهنمایی کنید و آموزش دهید.
- کارگران را تشویق کنید تا درصورت داشتن علائمی مثل تب، سرفه و یا تنگی نفس حتماً به پزشک مراجعه کنند.
- از کارکنان خود در رویارویی با استرس در زمان همه گیری بیماری کرونا حمایت کنید.
- از اقدامات حمایت اجتماعی دولت درراستای کنوانسیون 102 تأمین اجتماعی (حداقل استانداردها) و توصیهنامه کف حمایت اجتماعی سازمان بینالمللی کار پیروی کنید. کمکهای شرکت میتواند بهعنوان مثال شامل یارانه برای کارگران جهت دسترسی به بیمه خدمات درمانی، بیمه بیکاری و ناتوانی جسمی باشد و باید برای کارگران غیررسمی نیز اعمال شود.