اینفلوئنسر مارکتینگ به یکی از داغ ترین استراتژی های صنعت بازاریابی تعریف شده است. کافیست نگاهی به اینفلوئنسرهای مورد علاقهتون در شبکهی اجتماعی بیندازید که تنها با صحه گذاشتن بر کیفیت یک محصول باعث افزایش فروش آن محصول می شوند. سالانه میلیاردها تومان خرج این نوع از بازاریابی در فضای مجازی میشود تا محتوای جذاب و پر مخاطب برای کاربران و مشتریان یک محصول تولید شود. اما آیا این روند در طولانی مدت ادامه خواهد داشت؟ آیا اینفلوئنسر مارکتینگ موفقترین و پایدارترین استراتژی برای موفقیت یک برند است؟
این نوع از بازاریابی برای بازاریابان بسیار جذاب است. چراکه چالشهای مداوم در تبلیغات بنری و … باعث خستگی و روتین شدن بازاریابی شده است و جذابیت خود را از دست داده ، در نتیجه بازاریابان شروع به جستجوی استراتژیهای جایگزین کردند. با توجه به مسدود شدن تبلیغات، بازاریابی توسط اینفلوئنسرها یا بازاریابی تاثیرگذار بسیار منطقی است زیرا تعریف از یک محصول بیشتر روی مخاطب اثر می گذارد. طبق تحقیقات بیش از 50 درصد از کاربران در اینترنت ادعا میکنند که قبل از خرید نظر دیگران را میپرسند. پس منطقی است که یک فرد تاثیر گذار در شبکههای اجتماعی این کار را بکند.
با توجه به شواهد موجود اینفلوئنسر مارکتینگ یک بازاریابی قدرتمند در دنیای دیجیتال است اما برخی مشکلات بر سر آن است که شما باید به عنوان صاحب یک کسب و کار آنها را رعایت کنید.
فضا اشباع شده و ممکن است مشتریان خود را از دست بدهید!
بازاریابی تاثیر گذار یا اینفلوئنسر مارکتینگ آنقدرها هم آسان به نظر نمیرسد. هر چقدر برندهای بیشتری به شبکههای اجتماعی وارد شوند تعداد اینفلوئنسرها هم بیشتر شده و ممکن است با یک انتخاب اشتباه برندینگ شرکت خود را به خطر بیاندازید. در کنار این موضوع این امکان وجود دارد که با اشباع شدن این فضا مخاطبان شما کم و کمتر شوند. همانطور که سایتها با تبلیغات بیش از حد روی مخاطبان تاثیر منفی میگذارد و باعث مسدود شدن سایت میشود.
یقینا نمیتوان گفت که این راه بهترین استراتژی برای تبلیغات شماست! چراکه بعد از مدتی برای مصرفکنندگان دشوار است که تشخیص دهند چه زمان تحت تاثیر قرار گرفتهاند و میتوانند پروسه خرید را انجام دهند. این فقط 14 درصد از جامعه مصرفکنندگان دیجیتال را تشکیل میدهد که اظهار دارند برندها از طریق اینفلوئنسرها روی مخاطب تاثیرگذارند!
این رقمی است که علی رغم هجوم پست های اینفلوئنسر ، طی دو سال گذشته به طور قابل توجهی ثابت مانده است. ما در نوجوانان 16 تا 24 ساله اوج کمی از 17٪ را میبینیم، اما حتی در اینجا تأثیر آن در مقایسه با سایر استراتژیها، مانند تبلیغات سنتی، محدود است. به عنوان مثال، مصرف کنندگان دیجیتال تقریباً 3 برابر احتمال دارد بگویند از طریق تلویزیون یا تبلیغات آنلاین با یک برند آشنا شدند.
اگر یک برند تجاری هستی روی صداقت و روابطت با مشتریان متمرکز شو!
اگر بطور مداوم سعی کنید که از اینفلوئنسرها برای آگاه سازی برند خود استفاده کنید کم کم ارتباط مخاطب با شما از بین میرود. این موضوع همان تاثیری را بر مخاطب میگذارد که استفاده از یک اینفلوئنسر اشتباه! سعی کنید اعتماد مشتریان یا مخاطبین خود را بدست آورید. مطمئن باشید مشتریان متوجه صداقت برند شما میشوند. در اینصورت است که میتوانید با مخاطب ارتباط برقرار کنید و وارد یک رابطه طولانی شوید.
این یک استراتژی قدیمی و دور از ذهن نیست، چراکه بسیاری از برندها در حال حاضر با ایجاد ارتباطی مبتنی بر صداقت و اعتماد با مشتری به موفقیت رسیدهاند. اما نمیشود تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ بر مخاطبین را انکار کرد. در سال 2015 فروشگاه بزرگ Taylor & Lord با 50 نفر از اینفلوئنسرها در یک کمپین همکاری کرد. از آنها خواسته شده بود تا در یک روز خاص، لباس خاصی را بپوشند! نتیجه این بود که این لباس خاص در مدت زمان کوتاهی بصورت آنلاین به فروش رسید. بعد از آن برند L’Oreal سرمایهی هنگفتی را صرف استفاده از اینفلوئنسرها با عنوان «جوخه زیبایی» برای تبلیغات خود کرد.
داستان سرایی در اینفلوئنسر مارکتینگ
یکی از نکات مهم در ایجاد کمپین داستان سرایی است. داستان سرایی یکی از استراتژیهای موفق در بازاریابی است. این در مورد بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها است نه اینفلوئنسر مارکتینگ! اطمینان حاصل کنید که مردم و مخاطبین از طریق انها با هویت برند شما آشنا میشوند.
اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند به میزان قابل توجهی نظر دیگران را جلب کند. این تنها در صورتی است که این عمل بتواند به مخاطب تاثیری بیشتر از ویژگیهای برند شما را بازتاب دهد. همذات پنداری و ارتباط با مخاطبان بسیار موثرتر از تلاش آشکار برای فروش است، و استفاده بیش از حد از اینفلوئنسرها برای کسب وکار شما یک استراتژی پایدار نیست، بنابراین زمان آن رسیده است که درست قبل از ترکیدن حباب تأثیرگذار و خراب کردن آن برای همه، درست و بجا از این موضوع استفاده کرد.
کلاهبرداری، گودال سیاه اینفلوئنسر مارکتینگ
امروزه برخی اینفلوئنسرها برای جلب توجه بیشتر اقدام به خرید فالوور و دنبالکننده کردهاند. این موضوع باعث شده تا اینفلوئنسرها در دنیای مجازی در کانون توجه عدهی زیادی از افراد قرار بگیرند. در نتیجه شما با کمک آنها بیشتر برند خود را در معرض مخاطبینی قرار میدهید که جزو مخاطبان هدف شما برای سرویس یا محصولتان نیستند. همچنین این موضوع باعث شده تا آژانسهایی که صرفا به اینفلوئنسرها به عنوان تنها رسانهی فروش نگاه میکردند تحت فشار بسیار قرار بگیرند.
بسیاری از شرکتها در برابر فضای گستردهای از تاثیرگذاران قرار گرفتهاند. که هر یک فضایی رویایی را در اینستاگرام ساختهاند تا بواسطهی آن درآمد کسب کنند. من تعدادی از هکرهای اینستاگرام را در یوتیوب دنبال میکنم که نشان میدهد درصد بسیاری از فالوورها و کامنتها فیک هستند و از یک الگوریتم منفی تبعیت میکنند.
کلاهبرداری اینفلوئنسرها بیشتر از طریق تعداد فاللورهای جعلی آنها صورت میگیرد. روشهای مختلفی وجود دارد که آنها میتوانند الگوریتم اینستاگرام رو مختل کنند و اعداد و ارقام جعلی بسازند. همین اعداد و ارقام است که باعث میشود صاحبین برند گول بخورند و در ازای آن بهایی گزاف را برای تبلیغاتی بی ثمر بپردازند. در نهایت این امر باعث میشود شما به نرخ تبدیل مشخصی از مشتریان خود نرسید.
در آخر…
با این حال، اگر متوجه این موضوع بدرستی باشید و در نهایت با آژانس های مورد اعتماد وارد بحث تبلیغات شوید به هدف غایی برند خود میرسید و گرفتار هزینههای اشتباه در راستای اینفلوئنسر مارکتینگ نمیشوید. در حال حاضر بسیاری از سیستم عاملها هستند که میزان تقلب در اعداد و ارقام را شناسایی میکنند. اما همچنان شما باید از علم کارکردن با شبکههای اجتماعی پر مخاطبی چون اینستاگرام آگاه باشید.
با توجه به تقاضای بالا در این نوع تبلیغات و ورود کاربران زیاد در این عرصه اینفلوئنسر مارکتینگ باعث عدم ارتباط درست مشتریان و مخاطبین با برند شما میشود. این کار زمانی که به درستی و با داشتن علم لازم در این خصوص انجام شود بسیار هم برای برند شما کارآمد خواهد بود. اما باز هم بهتر است در حین پیادهسازی چنین استراتژی برای بازاریابی برند خود آمادهی خطرات احتمالی آن باشید.
منبع: influencermarketinghub