آشنایی با مفاهیم نرخ تبدیل و نرخ بازگشت سرمایه در بازاریابی دیجیتال

نرخ تبدیل

 

فرض کنید یک وب‌سایت فروشگاهی دارید و هزینه‌های زیادی هم برای راه‌اندازی آن صرف کرده‌اید، اتفاقاً سایتتان بازدید خوبی هم دارد اما چرا حتی یک فروش هم در وب‌سایتتان ثبت نمی‌شود؟؟؟؟

این بدترین مشکلی است که می‌تواند در کسب‌وکارها چه اینترنتی، چه کسب‌وکار سنتی رخ دهد.

در همه حالت‌ها یک موضوع خیلی مهم است به اسم نرخ تبدیل.

برای راه‌اندازی هر کسب‌وکاری یک یا چند هدف وجود دارد، مثلاً هدف فروشگاه شما این است که مخاطب بعد از ورود به آن یک محصول را خریداری کند، هدف سایت دیجی‌کالا هم دقیقاً همین فروش محصول است.

اما بعضی سایت‌ها در کنار فروش محصول اهداف دیگری نیز دنبال می‌کنند، مثل دریافت اطلاعات مخاطب برای ایجاد رابطه صمیمی‌تر و در نهایت بازاریابی محصول.

همه این مفاهیم به یک اصل اشاره دارند.

در واقع نرخ تبدیل یا Conversion Rate هدف شما از راه‌اندازی کسب‌وکارتان است و اشاره به تعداد افرادی دارد که از میان کل مخاطبان وب‌سایت یا کسب‌وکار شما، هدف موردنظرتان را انجام می‌دهند.

بازاریابی دیجیتال

 

بهینه‌سازی نرخ تبدیل چیست؟

 

بهینه سازی نرخ تبدیل با عبارت مخفف CRO یا همان Conversion Rate Optimization کارها و اقداماتی است که منجر به افزایش نرخ تبدیل سایت می‌شود. بدین معنا که ما می‌توانیم همه چیز را در وب‌سایتمان طوری طراحی کنیم که در نهایت مخاطبان بیش‌تری فعالیت دلخواهمان را انجام دهند.

کارهایی که به‌منظور بهینه‌سازی نرخ تبدیل صورت می‌گیرد از بهبود ظاهر سایت گرفته تا ویرایش متن‌ها و استفاده از رنگ‌های جذاب برای دکمه‌های CTA و… را شامل می‌شود.

شما اگر در منو سایت خود دکمه‌ای با عنوان آموزش تولید محتوا ایجاد کنید و وجود این دکمه باعث شود افراد بیش‌تری روی آن کلیک کنند، یک‌قدم در مسیر بهینه‌سازی نرخ تبدیل برداشته‌اید.

بازاریابی دیجیتال

 

چرا بهینه‌سازی نرخ تبدیل باید جدی گرفته شود؟

 

بعضی افراد سعی می‌کنند با افزایش بازدیدکنندگان از طریق سئو، تبلیغات و… سودشان را افزایش دهند.

این اصل در نهایت باعث می‌شود شما وارد یک چرخه دائمی موفقیت و سود شوید. یعنی شما به‌جای اینکه روی موارد مقطعی و زودگذر سرمایه‌گذاری کنید می‌توانید با تمرکز بر CRO از همان تعداد بازدید فعلی سایت سود بیش‌تری به دست آورید؛ بنابراین با اقداماتی جهت بهینه‌سازی نرخ تبدیل می‌توانید قیف فروش خود را کارآمدتر کرده و در نهایت درآمد بیشتری کسب کنید.

 

نرخ بازگشت سرمایه یا ROI چیست؟

 

نرخ بازگشت سرمایه که با (ROI) Return on Investment نیز شناخته می‌شود، از شاخص‌های کلیدی عملکرد و معیارهایی است که میزان موفقیت‌آمیز بودن یک کمپین تبلیغاتی را نشان می‌دهد.

به زبان ساده هدف هر شخص یا مجموعه‌ای که برای کاری سرمایه‌گذاری می‌کند، بازگشت سرمایه و سودآوری است. ازاین‌رو هرچه بتوانیم در ازای سرمایه‌گذاری انجام شده خروجی بهتری دریافت کنیم و از روش‌های مقرون‌به‌صرفه اما پربازخورد استفاده کنیم، بازگشت سرمایه ما قطعی‌تر خواهد بود.

بازاریابی دیجیتال

 

ROI چه کاربردی دارد؟

 

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای ROI زمانی است که ببینید در ازای هزینه‌های صورت‌گرفته چه مقدار خروجی دریافت کرده‌اید و سود حاصله چه میزان بوده است. یا زمانی که می‌خواهید محصول جدیدی را وارد بازار کنید، باید ارزیابی شود این محصول تا چه اندازه سودآور خواهد بود.

حتی اگر امکان محاسبه ROI وجود نداشته باشد، با شبیه‌سازی گروهی از مشتریان هدف می‌توانید نرخ بازگشت سرمایه را به‌صورت تقریبی به دست آورید.

بنابراین برای بهبود نرخ بازگشت سرمایه مشخص‌ترین راه افزایش فروش یا بالابردن قیمت فروش و در نهایت افزایش سود است. 

از دیگر نکاتی که در ROI حائز اهمیت است باید توقعات خود را مورد ارزیابی قرار دهید. همیشه این‌گونه نیست که هر سرمایه‌گذاری به‌صورت ریالی به شما سود برساند، مثلاً ارسال ایمیل تبریک عید به مشتریان باعث افزایش فروش شما نخواهد شد اما رضایتمندی و وفاداری مشتریان را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال اهدا مزایا یا تسهیلات به کارمندان مخارج شما رو افزایش داده اما در عوض رضایت شغلی ایجاد می‌کند و موجب افزایش کارایی و راندمان آن‌ها خواهد شد.

بنابراین ابتدا توقعات خود را از ROI مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید نرخ بازگشت سرمایه‌تان را بهبود ببخشید.

 

جمع‌بندی

نرخ بازگشت سرمایه از مهم‌ترین سنجه‌هایی است که باید پیش از تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ یا بعد از اجرای کمپین‌ها، به‌صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.

نرخ بازگشت سرمایه به ما می‌گوید که در ازای هزینه پرداختی چقدر سود عاید شده است.

همچنین عملکرد تیم بازاریابی در بهینه‌سازی هزینه‌ها و دریافت خروجی مطلوب چگونه بوده است.

 

 

منابع:

لینک1

لینک2

       

 

 

 

 

Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous Post
رستوران‌ها

رستوران‌ها و آغاز فعالیت مشروط بر استفاده ۵۰ درصدی از ظرفیت  

Next Post
فیسبوک

طرح فیسبوک برای عرضه‌ی استیبل‌کوین Diem در آمریکا

Related Posts